ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

Με αφετηρία τον ξενώνα Λανάρι

Αυτό που διακρίνει κανείς σε όλες τις προτεινόμενες διαδρομές και πεζοπορίες είναι η απεριόριστη θέα και ο ανοιχτός ορίζοντας, κάτι που πραγματικά μαγεύει τον περιπατητή χαρίζοντας στιγμές ξεκούρασης και ψυχικής ανάτασης.
Το Λιβάδι έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται στα σύνορα τριων Νομών: Λάρισας - Κοζάνης - Πιερίας και αυτό αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον οδηγό ή τον μεμονωμένο πεζοπόρο να χαράσσει ποικιλόμορφες διαδρομές και να οργανώνει πλήθος εκδρομών στην περιοχή με διαφορετικό σημείο προορισμού.


Αγναντεύοντας το βουνό των Θεών

Αγρόκτημα Λανάρι

 


Διαδρομές με 4x4 η Enduro

 • Λιβάδι - Τίταρος - Καστανιά Κοζάνης - Λίμνη Πολύφυτου
 • Λιβάδι - Καταφύγι Κοζάνης
 • Λιβάδι - Σκοτεινά -Φωτεινά
 • Λιβάδι - Βελβεντός

Διαδρομές με Ι.Χ.

 • Ο γύρος του Ολύμπου

Πεζοπορίες

 • Πεζοπορία στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ορεινών Διαδρομών Ε4 που διασχίζει το Λιβάδι
 • Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία (1300μ)
 • Πεζοπορία στην Μονή Αγίας Τριάδος
 • Πεζοπορία στόν Τίταρο (1830μ.)
 • Πεζοπορία στο κτήμα Λανάρι
 • Πεζοπορία στο δάσος Χαϊδαρίου
διαδρομή 4χ4 Τίταρος κορυφή
Λιβάδι πιέρια όρη
Όλυμπος Τίταρος
Φλάμπουρο Τίταρος


Αγρόκτημα Λανάρι

Αγρόκτημα Λανάρι

Σε υψόμετρο 1400 μ. και 1300 m από τον ξενώνα, στα σύνορα Θεσσαλίας - Μακεδονίας, βρίσκεται το Αγρόκτημα Λανάρι. Δημιουργήθηκε με προσωπική δουλειά των ιδιοκτητών χωρίς καμιά αλλοίωση του τοπίου και με αποκλειστικό σκοπό την αναψυχή των επισκεπτών του ξενώνα μέσα από την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το διακρίνει η στρατηγική του θέση που το κάνει να αποτελεί σημείο εκκίνησης για διαδρομές και εξορμήσεις.

Στο πέτρινο καταφύγιο πέρα από τoν καφέ και τα ροφήματα, θα βρειτε επίσης ποδήλατα για βόλτα στον ορεινό ποδηλατόδρομο της περιοχής, εξοπλισμό τοξοβολίας, άλογα για οργανωμένες εκδρομές ή περίπατο.

Ο χώρος και οι υποδομές του καταφυγίου μπορούν να διατεθούν για φιλικές συγκεντρώσεις, κατόπιν συνεννόησης.

καταφύγιο καταφύγιο -πρόσοψη καταφύγιο - εσωτερικό

Το χειμώνα υπάρχει εξοπλισμός για ορειβατικό σκι, η σκι αντοχής, βόλτες με έλκηθρα.

καταφύγιο το χειμώνα
 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

  

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΚΙ & SNOWBOARDING

 
     

Οι λάτρες της φύσης και της περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να κατέβουν γλιστρώντας τις πλαγιές του Τιτάρου από τα 1839μ απολαμβάνοντας συγχρόνως ένα μοναδικό σε έκταση και καθαρότητα πανόραμα του Ολύμπου, των Χασίων και Αντιχασίων, Καμβουνίων, Βερμίου και Βόρειας Πίνδου.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το μελισσοκομείο μας. Παρακολουθείστε τις μελισσοκομικές εργασίες από κοντά και δοκιμάστε το περίφημο μέλι Λιβαδίου!

 ΤΙΤΑΡΟΣ

 

 

Γεωγραφικά αποτελεί βορειοδυτική προέκταση του ίδιου ορεινού όγκου με τον Όλυμπο. Ατενίζει στα δυτικά τα Καμβούνια Όρη και τα Στενά του Σαραντάπορου. Ανατολικά ορθώνεται ο γερο-Όλυμπος. Βόρεια συνορεύει με τα Πιέρια όρη και νότια αγναντεύει τη Μελούνα.

Βρίσκεται στα βόρεια του Νομού Λάρισας, στα όρια της Μακεδονίας με τη Θεσσαλία, δυτικά του Ολύμπου και είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό του Νομού με υψ. 1838μ. (κορυφή Μικρό Φλάμπουρο). Εκτείνεται στα όρια των νομών Κοζάνης-Λάρισας-Πιερίας, με δυτική προς ανατολική κατεύθυνση μεταξύ Καμβουνίων προς δυτικά, από τα οποία τον χωρίζουν τα στενά του Σαραντάπορου, του Ολύμπου προς ανατολικά, τα στενά της Πέτρας των Πιερίων από βορρά. Το μήκος του μεταξύ των δύο στενών, είναι περίπου 25χλμ. Τα πετρώματα του Τίταρου είναι ασβεστολιθικά.

Μεγάλο μέρος του καλύπτεται από δάση. Είναι κατάφυτο κυρίως στις ΒΑ πλαγιές του από δρύες χαμηλά και αιωνόβιες οξιές ψηλότερα. Το νότιο τμήμα του είναι υποβαθμισμένο από την υπερβόσκηση. Η πανίδα του αποτελείται κυρίως από κοινά δασικά είδη (αγριογούρουνα, αλεπούδες, ζαρκάδια, λύκους, δρυοκολάπτες, πέρδικες, κίσσες κ.α.)

Προσφέρει μοναδική θέα στον Όλυμπο και ιδιαίτερα στις ψηλότερες κορφές αλλά και στα Πιέρια, όπως και στον Περραιβικό κάμπο. Πανέμορφες πεζοπορικές διαδρομές διασχίζουν το βουνό με αφετηρία το γραφικό Λιβάδι τον μοναδικό οικισμό που είναι χτισμένος στις πλαγιές του βουνού.

Ο Τίταρος συνδέεται επίσης με ένα ακόμη σημαντικό ιερό, το πρώτο μαντείο της Δωδώνης, όπως μαρτυρεί η επίκληση του Αχιλλέα προς το Δία (Ιλιάδα, Π230-235), όπου την αναφέρει ως "δυσχείμερον" που υπηρετείται από τους Σελλούς που ζουν γύρω από τον Τιταρήσιο ποταμό που πηγάζει από τον Τίταρο. Συνδυάζοντας το γεγονός ότι ο μάντης της εκστρατείας των Ελλήνων Αργοναυτών είναι από τον Τίταρο, συνάγεται ότι εκεί πρέπει να βρισκόταν και η αρχική Δωδώνη. Όταν οι Πελασγοί της περιοχής διώχθηκαν από τους Λάπιθες προς την Ήπειρο, εκεί ίδρυσαν τη δεύτερη Δωδώνη, που είναι ευρύτερα γνωστή.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Υπεύθυνος: Χατζής Λάζαρος
τηλ. Λιβάδι: 24930-41210
κιν: 6972-191333
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι Τιμές και οι Προσφορές μας
Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης του ξενώνα μας ή των δωματίων της επιλογής σας και απολαύστε το Λιβάδι Ολύμπου την περίοδο της αρεσκείας σας ή και όλο το έτος. περισσότερα...
Λιβάδι Ολύμπου links