Τη δεκαετία του '50 στο ορεινό και κτηνοτροφικό Λιβάδι, γνωστό βλαχοχώρι του Ολύμπου, ξεκινά να λειτουργεί το λαναριστήριο της οικογένειας Χατζή με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για επεξεργασία του πρόβειου μαλλιού, βασική πρώτη ύλη της κτηνοτροφικής οικονομίας που χαρακτηρίζει το Λιβάδι. Στο πνεύμα της Λιβαδιώτικης Φιλοξενίας η οικογένεια Χατζή προσφέρει κατάλυμμα σε όσους έπρεπε να διανυκτερεύσουν στο Λιβάδι ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του "λαναρίσματος" και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Έχοντας ως έμπνευση και πρότυπο τη Λιβαδιώτικη Φιλοξενία, δημιουργήθηκε στο χώρο του παλιού λαναριστηρίου ο παραδοσιακός ξενώνας Λανάρι.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διατήρηση του τοπικού ύφους στην αρχιτεκτονική με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση άνετης και ποιοτικής διαμονής στις σοφίτες με τζάκι ιδιωτικό λουτρό και εξαιρετικά οικείο περιβάλλον. 
              
 
     
     
Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του όνομα. Διαλέξτε ένα από τα δύο Αγνάντια για να απολαύσετε τις κορυφές του Μύτικα και του Θρόνου του Δία στη δύση του ήλιου ή το Αρχοντικό με το χειροποίητο κρεβάτι με ουρανό, στολισμένο με ασπροκέντημα , ή το Πέτρινο με τη ζεστή ατμόσφαιρα του πετρόχτιστου τοίχου,ή τον άνετο Οντά με τα ιδιαίτερα σχεδιασμένα έπιπλα που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μια τετραμελή οικογένεια. Οι ξυλοσκεπές και τα έπιπλα είναι δουλεμένα στο χέρι και τα τζάκια είναι εμπνευσμένα από Λιβαδιώτικα σπίτια, αρχοντικά και λαϊκά.
     
            
     
Τα βράδια μπορείτε να χαλαρώσετε στην αίθουσα δίπλα στο τζάκι που καίει ασταμάτητα, διαβάζοντας η συζητώντας. Φυσικά μην παραλείψετε να ζητήσετε ένα ποτήρι "τσιπουρόμελο" με βάση το ντόπιο τσίπουρο, που θα βρείτε μόνο στο Λανάρι.

     
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Υπεύθυνος: Χατζής Λάζαρος
τηλ. Λιβάδι: 24930-41210
κιν: 6972-191333
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι Τιμές και οι Προσφορές μας
Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης του ξενώνα μας ή των δωματίων της επιλογής σας και απολαύστε το Λιβάδι Ολύμπου την περίοδο της αρεσκείας σας ή και όλο το έτος. περισσότερα...
Λιβάδι Ολύμπου links